Nyheder

  Se vores nyhedsarkiv her.

Aalborg Zoo i billeder

(Tip til brug af billedgallerierne: brug højre piletast på tastaturet til at vise næste billede i billedshowet i stedet for at klikke med musen)

Masser af dyreunger


Se et udvalg af dejlige dyreunger. Bavianflokken er vokset meget i år, hele seks unger er det blevet til. Men også hos boergeder, kænguruer, kattalemurer, kejsertamarin, vortesvin, pingvin og kuduer er der kommet unger. Desuden kan du se tigerungen, der kom til verden i november sidste år og orangutangen, Cinta, der nu er omkring halvandet år gammel.
 

Malik og Lars ser hinanden an

 

Den nye isbjørnehan fra Rostock Zoo, Lars, er faldet rigtig godt til i Aalborg. Han leger ofte sammen med hunisbjørnen Malik og gør tilnærmelser til hende, så vi håber på unger i fremtiden...

 

 

Tigerunge på opdagelse

 

Aalborg Zoos nye Sumatra tigerunge, der nu er 2 måneder gammel, er fornylig begyndt at udforske udeanlægget. Se den livlige unge på opdagelse og ikke mindst i leg med sin mor.

 Girafkalv "Surprise"

 

Den 31. juli 2014 kom der til alles overraskelse en girafkalv til verden i Aalborg Zoo. Ingen vidste nemlig, at den unge hungiraf, Freja, var drægtig, indtil en gæst fortalte, at en kalv var ved at blive født i girafstalden, Den nye giraf er en sund og velskabt hun.

 

Milaks 5 års fødselsdag

 

Milak fyldte 5 år den 7.12. 2013 og blev i dagens anledning fejret med levende ørreder. På billederne ses både Milak og Malik, der har en fantastisk ørredfest. Men fødselsdagsbjørnen var dog den heldigste - eller den mest sultne - og fik flere gange fanget flere ørreder i samme mundfuld!

 

To nye bavianunger

 

Lige før efterårsferien blev flokken af kappebavianer forøget med to unger, så nu er der 20 bavianer i flokken. Ungerne er lette at genkende fra de andre bavianer, da de er kulsorte. Sort på baviansprog betyder noget, som skal passes på, så flokken hjælper hinanden med at passe på ungerne.
 

 

Chimpanseungen My er blevet 1 år

Juttas unge, My, fra september sidste år trives godt og har nu nået den alder, hvor hun udforsker både anlægget og de andre chimpanser med stor energi og nysgerrighed. Hun fungerer godt i flokken, og ofte ses hun sammen med storesøster, Laura, der gerne vil tage over, så den 40-årige Jutta kan tage sig et velfortjent hvil ind i mellem.


 

Dinosaurerne er vendt tilbage!

St. Bededag den 26. april 2013 vendte dinosaurerne tilbage og indtog Aalborg Zoo i form af udstillingen: "The Return of the Dinosaurs". Udstillingen blev indviet af bestyrelsesformand Arne. B. Schade, som også afslørede et maleri af Esben Hanefelt Kristensen, malet i anledning af udstillingen. Dinosaurerne, der er i fuld størrelse, imponerede med både bevægelse og lyd. Rigtigt mange var mødt frem for at møde de mærkelige og fantastiske dyr fra fortiden. Udstillingen slutter 20. oktober.

Leg i isbjørneanlægget

 
På en dejlig vinterdag med solskin er der fuld aktivitet i isbjørneanlægget. Alle bjørnene er interesseret i at lege med en hvid plasticdunk. En flok måger flyver omkring og prøver at få fat på stumper af isbjørnenes mad - det lykkes for nogle, mens andre blot må nøjes med at stjæle billedet fra isbjørnene.
 


Ny chimpanseunge 2012Den 6. september fik den 40-årige hunchimpanse, Jutta, til alles overraskelse en ny, lille unge. Både mor og unge trives godt. Se billeder af den nybagte mor med unge samt flokken, der viser stor interesse for Jutta og ungen - og ikke mindst friske æbler!

 

De store katte i det nye anlæg


Se de to nye asiatiske løvinder, Kanya og Keladi, folde sig ud i det nye rovdyranlæg, der blev indviet i juni måned. De nye løver var meget sky i begyndelsen og opholdt sig mest i indeanlægget, men nu er de efterhånden ved at falde til i de nye udendørs omgivelser. Se også den sibiriske huntiger, Gara, der ofte tager sig en svømmetur i det nye, store vandbassin til publikums store fornøjelse.

 

Dyreunger 2012

Se de kvikke tvillinger hos kattalemurerne, tapirungen i sin stribede 'børnepels', myreslugerunge på opdagelse, orangutangungen Anton i færd med at udforske verden og sin mor! Se også de to isbjørneunger i leg, girafkalven med paryk, de to opfindsomme chimpanseunger, kængurungens første puf ud af den trygge pung, de mange kønne kalve hos sabeloryxerne og tre små, charmerende grisebasser hos vortesvinene

Åbning af det nye rovdyranlæg

 

Aalborg Zoos nye rovdyranlæg åbnede grundlovsdag 5. juni. Ikke færre end 7000 lagde vejen fordi, da det nye anlæg til løver og tigre blev indviet af H.K.H. Prins Joachim.

Se billeder fra åbningen af det nye, flotte anlæg.


 

Augo og Milak - nye legekammerater

I lang tid har Augo og Milak kun kunnet se hinanden på afstand, da de har gået i hver deres anlæg med deres mødre. Men i begyndelsen af maj blev den 3½-årige Milak, der var blevet smidt ud hjemmefra af sin mor, Victoria, lukket ind til den to år yngre Augo og hans mor, Malik. Augo er vild med sin nye legekammerat, og selv om mor Malik er mere forbeholden, har han dog fået lov at være der, når bare han retter sig efter hendes regler!

Nye amerikanske miniatureheste

 

I februar blev Aalborg Zoos dyrebestand udvidet med tre flotte amerikanske miniatureheste. Jenny, en cremefarvet hoppe på 2½ år, samt de to lidt yngre vallaker, Spirit (rødbrun) og Kojak (cremefarvet). Læs mere og se video her.

 

 

Augo nyder sneen

Lørdag den 21. januar faldt årets første sne, det holdt dog ikke længe, men isbjørnene nød det, så længe det varede. Især Augo var fuld af energi og brugte lang tid på at lege med noget, han kastede rundt med, og som på sin flugt gennem luften lignede en meget mærkelig fugl. Ved nærmere eftersyn viste den besynderlige fugl sig dog at være en godt fortygget hesteknogle! 

Dyreunger & dyrebare oplevelser 2011

Se chimpanseungen Sebastians luskefinger, elefanterne spiller bold, brunbjørnene i vandkamp, Milak som hovedjæger, Augo står skoleret, girafkalven Kiko kigger kuduerne an, dreng aktiverer tigerungerne, løver i gabekonkurrence og mange flere dyrebare oplevelser!
 


Augo i forårshumør

Augo, der nu er knapt et halvt år gammel, nyder livet til vands, til lands - og i luften! Se ham lege og udforske omgivelserne - og fange et helt specielt bytte i vandet: en tomat!


 
 


Augo leger med mor Malik

Den 4 måneder gamle isbjørneunge har travlt med at udforske det store anlæg og er især glad for det store traktordæk. Men mor Malik er nu den bedste legekammerat! 

Fastelavn 2011 i billeder

Fastelavnssøndag blev en solrig dag med rigtig mange børn, der lagde alle kræfter i for at slå "løven" af tønden i Aalborg Zoo.
 


 


 

Isbjørneungen siger goddag til verden

Isbjørneungen, der nu er tre måneder gammel, har travlt med at udforske sine omgivelser. Den tumler sig i sneen og leger med mor Malik og alt, hvad der dukker op og ser ud til at være interessant at bide i. Ungen er også blevet opmærksom på publikum, og hvis du er heldig kan den komme helt tæt på ruden og hilse på dig!


Den nye isbjørneunge ser dagens lys

Den 8. februar 2011 blev en stor dag for den nye isbjørneunge, da den efter flere måneders ophold i fødehulen blev lukket ud i verden udenfor.

 

 

 
Milak 0-2 år

Den 7. december fyldte isbjørneungen Milak 2 år, og i den anledning har vi samlet en række billeder af Milak lige fra han lå i hulen og frem til i dag, hvor han er ved at blive en stor flot bjørn. - Han vil dog være unge lidt endnu, da isbjørne først bliver kønsmodne i 3-4 års alderen.

 


Dyreunger 2010

Her kan du se de fire tigerunger, chimpanserne Mathias og Sebastian, isbjørneungen Milak, orangutangungen Anton, bavianunger, boergeder, surikater, kattalemurer, rød panda og mange flere.

 

 


Galleri 1: Miljø og stemning

Her kan du se, hvordan der ser ud i Aalborg Zoo og få en fornemmelse af både miljø og stemning.
 


Galleri 2: De store katte

Kom tæt på løver, tigre og leoparder. Bemærk: Den 5. juni åbnede det nye rovdyranlæg med mere plads til tigre og løver. I den forbindelse er persisk leopard udgået af vores bestand. Desuden har vi ikke længere afrikanske løver og sibiriske tigere, men derimod asiatiske løver og Sumatra tigre, der er mere truede.  

Galleri 2 special: Tigerunger

Se de 2 måneder gamle tigerunger (fra 2010) boltre sig i udeanlægget. Billederne er fra ungernes første dage udendørs.

 
 

 

 

Galleri 3:  Bjørne og halvbjørne

Her kan du opleve isbjørne, brunbjørne samt halvbjørnene rød panda og næsebjørn.

 


 


Galleri 3 special: Isbjørneungen Milak

Se fotos af Aalborg Zoos nye isbjørneunge, der blev født den 7. december 2008. Du kan se video-stills fra web-cam opstillet i fødehulen samt billeder fra ungens første møde med verden uden for hulen midt i februar måned.

 


Galleri 3 special: Store Badedag for Milak

Den 9. maj i Bededagsferien blev Store Badedag for Milak, der blev flyttet over i det store anlæg, så han rigtigt kunne "lære" at svømme. Det tog ikke lang tid, før han befandt sig som en fisk i vandet.


 


Galleri 3 special: Milak 8 måneder

Milak fyldte 8 måneder den 7. august og er nu en stor 'kleppert' på ca. 70 kilo. Se billeder af Milak, der rigtigt nyder livet både på land og til vands. 


Galleri 3 special: Milak en vandhund

Milak er snart trekvart år gammel, og han er blevet rigtig dygtig til at svømme og dykke - og han er ikke bange for at springe på hovedet i vandet! Se ham udfolde sig i sit rette element.

 
 


Galleri 3 special: Milak i sneen

Milak fyldte et år den 7. december. og ikke længe efter kom sneen væltende ind over Danmark. Milak var straks begejstret for de nye oplevelser, som sneen bød på.  I denne billedserie er han og mor Victoria meget optaget af at sætte et stort antal små gnavere til livs.

 


Galleri 3 special: Vinterbjørne

Her kan du se isbjørneungen Milak og mor Victoria, men også Felix og Malik nyde den lange kolde vinter 2009/2010. Billederne er fra januar/februar 2010.


 
 


Galleri 3 special: Milak i forårshumør

Milak er vokset godt og bobler af forårsenergi. Se hvor han folder sig ud i dette billedshow fra april 2010. 


 

 


Galleri 3 special: Sommerbjørne

Milak er blevet halvandet år og nyder specielt sommerens glæder til vands med både mor Victoria og Zoos anden isbjørnehun Malik.


 

 


Galleri 4: Menneskeaberne

Se vores nærmeste slægtninge: Chimpanser og orangutanger.

 


Galleri 5: Aber og halvaber

Oplev bl.a. bavianer, kappuchineraber, edderkopaber, silkeaber og kattalemurer.


 

 

 

Åbningstider
1. juni - 31. august: 10-19 
Indgang lukkes en time før lukketid
Se alle årets åbningstider

Billetpriser:
1.6. - 31.8.
Voksne:
Børn 3-11 år:
Børn 0-2 år:

 180,- kr.
115,- kr.
0,- kr.

Der gives 20% rabat til seniorer, studerende samt grupper på min. 20 personer

Hent APP til iPhone og Android

Nyheder
Se vores nyhedsarkiv

Aalborg Zoo
Mølleparkvej 63
9000 Aalborg

Telefon 96 31 29 29
info@aalborgzoo.dk

Find vej

Ultimate Web