Nyheder

  Se vores nyhedsarkiv her.

Aguti

Guld Aguti


Aguti

(Dasyprocta aguti)

Udbredelse: Tropisk skov i Mellem- og Sydamerika

Kropslængde: 40-50 cm.

Vægt: 2,5-3,5 kg

Kønsmoden: 8-12 måneder

Drægtighed: 115 dage

Antal unger: 1-3 som vejer 150-250 gr.

Føde: Frugt, blade og nødder.

Zoo-menu: Frugt, grøntsager og nødder.

Levetid: Mere end 10 år

Social adfærd: Danner par og holder sig sandsynligvis til denne ene partner. Er primært aktive i løbet af dagen.

Status: Ikke truet.

Vidste du at:

  • Agutiens kraftige tænder gør den i stand til at gnave gennem nødder med meget hård skal f.eks. paranødden.
  • Paranødden er kun i stand til at spire, hvis agutien først har gnavet hul på skallen og ville derfor ikke kunne eksistere uden hjælp fra agutien.
  • Agutierne har i forhold til mange andre gnavere lange ben og er dermed tilpasset til at løbe hurtigt i skovbunden. Guld agutien kan ikke blot løbe hurtigt, men er også i stand til at foretage hop på op til flere meters længde, hvis den forfølges af et rovdyr.

Åbningstider
1. maj - 31. maj: 10-18
Weekend/ ferie/ helligdage: 10-19 
Indgang lukkes en time før lukketid
Se alle årets åbningstider

Billetpriser:
2.1. - 31.5.
Voksne:
Børn 3-11 år:
Børn 0-2 år:

 



155,- kr.
95,- kr.
0,- kr.

Der gives 20% rabat til seniorer, studerende samt grupper på min. 20 personer

Hent APP til iPhone og Android

Nyheder
Se vores nyhedsarkiv

Aalborg Zoo
Mølleparkvej 63
9000 Aalborg

Telefon 96 31 29 29
info@aalborgzoo.dk

Find vej

Ultimate Web