Nyheder

  Se vores nyhedsarkiv her.

Dyreafdelinger og anlæg

I Aalborg Zoo er der tre hovedafdelinger, som varetager pasningen af de mange dyr. I det følgende kan du se, hvilke dyreanlæg, der hører til hvor, samt læse lidt mere om dyrene og livet bag kulisserne.

Afd. 1. Primatafdeling:

Chimpanseafdelingen
Til chimpanseafd. hører også bavianer, marekatte, kapuchineraber, katta lemurer brunbjørne og den store fuglevoliere ved indgangen. Læs mere her.

Orangutangafdelingen
I Aalborg Zoo har vi 4 voksne orangutanger og to unger. Læs mere her.

Afd. 2. Rovdyr, Sydamerika og Tropehus:

Rovdyrafdelingen
Rovdyrafdelingen tager sig af rovdyr som løver, tigre, isbjørne, surikater, afrikanske vildhunde m.fl. Men afdelingen passer også de mere fredsommelige rensdyr samt forskellige slanger og skiftende smådyr i rovdyrhuset. Læs mere her.

Sydamerka-afdelingen
I Sydamerika-adelingen kan du som navnet siger møde sydamerikanske dyr som for eksempel:. lavlandstapirer, edderkopaber, bæltedyr, myreslugere, sumpbævere, næsebjørne og flamingoer. Men af praktiske grunde passer afdelingen også kameler (Asien) og kænguruer (Australien). Læs mere her.

Tropehuset
I tropehuset er der en vrimmel af  tropiske dyr: silkeaber, pilegiftfrøer, vandrende pinde, fugleedderkopper, leguaner, smaragdvaraner, asiatiske tudser, kaimaner, netpython. jordboa og mange flere.

Afd. 3. Søløve, Savanne og Elefant:

Søløveafdelingen
Afdelingen tager sig af søløver, pingviner, rød panda, geder og kaniner.

Savanneafdelingen
Afdelingen passer savannedyrene (oryx, kudu, zebra, struds), dværgmanguster, boergeder, vortesvin samt dyrene i skoletjenesten.

Elefantafdelingen
Til afdelingen hører elefanter og giraffer samt forskellige, skiftende smådyr i elefanthuset.

Den Afrikanske Landsby

Den Afrikanske Landsby kom til i 2006, og er det største projekt i Aalborg Zoos historie. I landsbyen findes en stor stald til savannedyrene, hvor publikum kan opleve dyrene også i vinterperioden. Desuden er der udendørs anlæg til dværgmanguster, vortesvin, boergeder samt et afrikansk tropehus med dværgflodheste, fugle og skildpadder. Dværgmangusterne er en nyhed i Zoo; anlægget blev bygget i 2008, og i efterårsferien samme år kunne man opleve tre små nysgerrige manguster tage deres første skridt ud i anlægget. Siden er flere kommet til, og flokken trives godt.

I landsbyen er der også et kæmpestort kunstigt baobabtræ, hvor publikum på en sjov og spændende måde kan lære mere om både træet og savannens plante- og dyreliv. I sommerperioden er der specielt liv og glade dage i landsbyen med et væld af aktiviteter, hvor der fokuseres på Afrika fra mange vinkler.

Dyrene i Den Afrikanske Landsby passes af afdelingerne i fællesskab.

Åbningstider
1.-30. september: 10-17
Weekend / skolefridage:10-18 
Indgang lukkes en time før lukketid
Se alle årets åbningstider

Billetpriser:
1.9. - 30.12.
Voksne:
Børn 3-11 år:
Børn 0-2 år:

 155,- kr.
95,- kr.
0,- kr.

Der gives 20% rabat til seniorer, studerende samt grupper på min. 20 personer

Hent APP til iPhone og Android

Nyheder
Se vores nyhedsarkiv

Aalborg Zoo
Mølleparkvej 63
9000 Aalborg

Telefon 96 31 29 29
info@aalborgzoo.dk

Find vej

Ultimate Web