Nyheder

  Se vores nyhedsarkiv her.

Dyreafdelinger og anlæg

I Aalborg Zoo er der tre hovedafdelinger, som varetager pasningen af de mange dyr. I det følgende kan du se, hvilke dyreanlæg, der hører til hvor, samt læse lidt mere om dyrene og livet bag kulisserne.

Afd. 1. Primatafdeling:

Chimpanseafdelingen
Til chimpanseafd. hører også bavianer, marekatte, kapuchineraber, katta lemurer brunbjørne og den store fuglevoliere ved indgangen. Læs mere her.

Orangutangafdelingen
I Aalborg Zoo har vi 4 voksne orangutanger og en unge. Læs mere her.

Afd. 2. Rovdyr, Sydamerika og Tropehus:

Rovdyrafdelingen
Rovdyrafdelingen tager sig af rovdyr som løver, tigre, isbjørne, surikater, afrikanske vildhunde m.fl. Men afdelingen passer også de mere fredsommelige rensdyr samt forskellige slanger og skiftende smådyr i rovdyrhuset. Læs mere her.

Sydamerka-afdelingen
I Sydamerika-adelingen kan du som navnet siger møde sydamerikanske dyr som for eksempel:. lavlandstapirer, edderkopaber, bæltedyr, myreslugere, sumpbævere, næsebjørne og flamingoer. Men af praktiske grunde passer afdelingen også kameler (Asien) og kænguruer (Australien). Læs mere her.

Tropehuset
I tropehuset er der en vrimmel af  tropiske dyr: silkeaber, pilegiftfrøer, vandrende pinde, fugleedderkopper, leguaner, smaragdvaraner, asiatiske tudser, kaimaner, netpython. jordboa og mange flere.

Afd. 3. Søløve, Savanne og Elefant:

Søløveafdelingen
Afdelingen tager sig af søløver, pingviner, rød panda, geder og kaniner.

Savanneafdelingen
Afdelingen passer savannedyrene (oryx, kudu, zebra, struds), dværgmanguster, boergeder, vortesvin samt dyrene i skoletjenesten.

Elefantafdelingen
Til afdelingen hører elefanter og giraffer samt forskellige, skiftende smådyr i elefanthuset.

Den Afrikanske Landsby

Den Afrikanske Landsby kom til i 2006, og er det største projekt i Aalborg Zoos historie. I landsbyen findes en stor stald til savannedyrene, hvor publikum kan opleve dyrene også i vinterperioden. Desuden er der udendørs anlæg til dværgmanguster, vortesvin, boergeder samt et afrikansk tropehus med dværgflodheste, fugle og skildpadder. Dværgmangusterne er en nyhed i Zoo; anlægget blev bygget i 2008, og i efterårsferien samme år kunne man opleve tre små nysgerrige manguster tage deres første skridt ud i anlægget. Siden er flere kommet til, og flokken trives godt.

I landsbyen er der også et kæmpestort kunstigt baobabtræ, hvor publikum på en sjov og spændende måde kan lære mere om både træet og savannens plante- og dyreliv. I sommerperioden er der specielt liv og glade dage i landsbyen med et væld af aktiviteter, hvor der fokuseres på Afrika fra mange vinkler.

Dyrene i Den Afrikanske Landsby passes af afdelingerne i fællesskab.

Åbningstider
3. november - 30. december 
kl. 10-15 undtagen 24. dec.
(Indgang lukkes en time før)
24. dec. er der åbent kl. 10-13
med gratis adgang for alle.
Se alle årets åbningstider

Billetpriser:
1.9. - 30.12.
Voksne:
Børn 3-11 år:
Børn 0-2 år:
Studerende:
Seniorer 65+:
Grupper +20:

150,- kr.
90,- kr.
0,- kr.
115,- kr.
125,- kr.
120,- kr.

Hent APP til iPhone og Android

Nyheder
Se vores nyhedsarkiv

Aalborg Zoo
Mølleparkvej 63
9000 Aalborg

Telefon 96 31 29 29
info@aalborgzoo.dk

Find vej

Ultimate Web