Nyheder

  Se vores nyhedsarkiv her.


Her kan du se et udvalg af dyreunger. - Der er mange flere, end vi har vist. Desuden er der også mange dyreunger fra de foregående år, som er rigtigt sjove at opleve.

2014:

Oktober:


Unge hos Goeldis marmoset

Aalborg Zoos Goldies marmosetter har fredag d. 24. oktober fået en lille ny unge. Det er den tredje unge parret har fået, siden vores nye avlshun kom hertil fra Stockholm. Ungen vejede fra fødslen kun ca. 50 g, svarende til vægten af et halvt æble! 

Læs mere her.


September


Unger hos kapivarerne - verdens største og måske sjoveste gnavere
 

Kapivarerne i vores Sydamerika-afdeling har fået unger - hele tre af slagsen! De er født i slutningen af september og er dermed ca. 1 måned gamle. Allerede kort tid efter fødslen spiser ungerne med, når forældrene fodres. Ellers dier de hos deres mor i 3-4 mdr..

Læs mere her.

August

Ny unge hos de røde pandaer

Den 31. juli så en lille ny rød panda dagens lys. Eller det er så meget sagt. Hun er nemlig født i en af de redekasser, der er bygget i pandaernes anlæg, og her kommer ikke meget lys ind. Pandaer føder i naturen deres unger i hule træer eller andre lignende mørke gemmesteder..

Læs mere her. 
 


Lille ny næsebjørn

Der er liv og glade dage hos Aalborg Zoos lille flok af næsebjørne. Tirsdag d. 3. juni kom en lille ny næsebjørn nemlig til verden, og for første gang i 10 år er der en unge i anlægget. Ungen kan nu ses folde sig ud i udeanlægget. 

Læs mere her.

 


Unger hos Honduras kongesnogene

Fem nye Honduras kongesnoge er kommet til verden. Den 29. juni blev æggene lagt, og den 26. august havde de små nye slanger skåret sig fri af de blødskallede æg.2008.

Læs mere her. 

 


Juli:


Girafkalv "Surprise"

Den 31. juli 2014 kom der til alles overraskelse en girafkalv til verden i Aalborg Zoo. Ingen vidste nemlig, at den unge hungiraf, Freja, var drægtig, indtil en gæst fortalte, at en kalv var ved at blive født i girafstalden, Den nye giraf er en sund og velskabt hun. Læs mere her.

Se billeder her.

 

April/maj

Pungen er fuld – to kænguruunger i Aalborg Zoo 
Lige nu kan du måske være heldig at opleve en af de to kænguruunger forlade sin pung! To af de tre avlshunner hos vestlig grå kæmpekænguru har begge 5-6 mdr. gamle unger i pungen. Ungerne er blevet mere modige, og har været udenfor pungen af og til, men de søger stadig hurtigt tilbage til trygheden.

Læs mere og se billeder her.
 

To livlige rensdyrkalve
Der er godt med liv i rensdyrgården. efter der er kommet to kalve til verden. D. 29. april blev den første kalv født, og halvanden uge senere d. 9. maj blev den anden kalv født. Rensdyrmødrene passer rigtig godt på deres kalve, og man vil af og til kunne se hunnerne jage rundt med hannen for at holde ham på afstand.

Læs mere og se billeder her. 
 

Marts

Tvillinger hos katta lemurerne

Den 9. marts fødte flokkens førerhun tvillinger, og kigger man godt efter, kan man se ungerne sidde enten på maven eller ryggen af hende. Der er dog fællespasning i en lemurflok, så når ungerne bliver ældre, kan de sagtens sidde ved en af de andre hunner. 

Læs mere her. og/eller se video. 

 

2013:

December

Nyfødt orangutangunge

Den 14. december kom en lille ny beboer til verden hos Aalborg Zoos Borneo orangutanger. Moderen er den 25 årige orangutang Mona, som er født i Aalborg Zoo. Den lille unge er endnu ikke kønsbestemt. Mona og ungen går i samme anlæg som ungens far Djimat og Anton, som er Monas unge fra 2008.

Læs mere og se billeder her. 

Oktober

Familieforøgelse hos kappebavianerne

Lige før efterårsferien blev flokken af kappebavianer forøget med to unger, så nu er der 20 bavianer i flokken. Ungerne er lette at genkende fra de andre bavianer, da de er kulsorte. Sort på baviansprog betyder noget, som skal passes på, så flokken hjælper hinanden med at passe på ungerne.

Læs mere her og/eller se billedgalleri

Se billeder og video: Sumatra tigerungen - 3 uger og i fin form

Den nye Sumatra tigerunge er nu blevet 3 uger gammel. Den vokser godt og har taget det på i vægt, som den skal. Ungen er ret livlig, og af og til kan en enkelt unge godt være svær at styre - selv for en tiger!

Se billedgalleri og/eller video.

 

Se billedgalleri: Chimpanseungen My - 1 år gammel

Juttas unge, My, fra september sidste år trives godt og har nu nået den alder, hvor hun udforsker både anlægget og de andre chimpanser med stor energi og nysgerrighed. Hun fungerer godt i flokken, og ofte ses hun sammen med storesøster, Laura, der gerne vil tage over, så den 40-årige Jutta kan tage sig et velfortjent hvil ind i mellem.

Se billedgalleri her.

September

 

Aalborg Zoo først i Danmark med unge fra den truede Sumatra tiger

Den 13. september kom der i Aalborg Zoo en unge til verden hos havens Sumatra tigere. Det er første gang i Danmark, det er lykkedes at få unger på denne meget truede tiger underart.

Læs mere her.

 

 

Sjældne kaimanunger kan nu ses af publikum

I maj måned var Aalborg Zoo først i verden til at klække unger af den truede alligatorart, Sort Kaiman. Publikum kan nu se ungerne i tropehuset.

Læs mere her.

 

August

 

Kalv hos stor kudu

Den 23. august kom en kalv til verden hos flokken af store kuduer. Kudukalven kan ses i baggården i den afrikanske landsby eller på savannen.

Læs mere her.
 

 

 

Sensommer familieforøgelse hos edderkopaberne

Edderkopaberne Darwin og Cecilie, har fungeret rigtig godt, siden de blev bragt sammen i Aalborg Zoo i 2003. Den 15. august fik parret deres 3. unge.

Læs mere her.
 

 

 

Unge hos Goeldis marmoset

I tropehuset skal man kigge godt efter hos goeldis marmosetterne, der som tamarinerne tilhører familien af silkeaber. Er man heldig, får man nemlig øje på den nye unge, som blev født mandag d. 5. august.

Læs mere her.

 

Juni

 

Ny girafkalv i Aalborg Zoo

Den 12. juni kom en sund og rask tyrekalv til verden i Girafhuset i Aalborg Zoo. Ungen vejer ca. 70 kg og er 180 cm høj.

Læs mere her.

 


Maj

Ny rensdyrkalv i Aalborg Zoo

Torsdag d. 16. maj blev rensdyrflokken forøget med endnu et medlem. Moderen passer godt på kalven, og man vil kunne se, hvordan hun jager rundt efter hannen for at holde ham på afstand. Faktisk er hun så beskyttende, at det kun er hende og kalven, som får lov at sove i stalden om natten!

Læs mere her.

 

Aalborg Zoo først i verden til at klække sjældne krokodilleunger

Det er netop lykkedes for Aalborg Zoo at udklække unger af den meget truede krokodilleart, sort kaiman. Det er første gang, det er lykkedes i fangenskab at udklække unger af den sjældne krokodilleart.

Læs mere her.

 

Marts

Svær giraffødsel i Aalborg Zoo

Fredag d. 22. marts kom en girafkalv til verden i Aalborg Zoo. Fødslen var dog noget mere problematisk end normalt.

Læs mere her.

 

 

 

Tvillinger hos kejsertamarinerne

I tropehuset kan dyrepasserne glæde sig over endnu et hold tvillinger hos kejsertamarinerne. Ungerne blev født d. 13. marts og trives i familiegruppen. Kejsertamarinerne lever også i naturen i familiegrupper på helt op til 15 medlemmer, som består af et dominerende par og deres unger i forskellige aldre.

Læs mere her.

Januar

Fire smågrise hos vortesvinene

Den 25. januar har parret hos vortesvin endnu engang fået smågrise, og denne gang fire af slagsen! Smågrisene luner sig i hulen i den store savannestald og er begyndt at kigge frem, og det varer ikke længe før, de er modige nok til at følge med forældrene udenfor i længere tid.

Læs mere her.

 

Fem nye kid hos boergederne

I anlægget ved baobabtræet kan zoos gæster komme helt tæt på boergedernes nye medlemmer. Fire af flokkens avlshunner har tilsammen fået fem gedekid.

Læs mere her.

 

Se dyreunger fra 2012 her

 

Åbningstider
3. november - 30. december 
kl. 10-15 undtagen 24. dec.
(Indgang lukkes en time før)
24. dec. er der åbent kl. 10-13
med gratis adgang for alle.
Se alle årets åbningstider

Billetpriser:
1.9. - 30.12.
Voksne:
Børn 3-11 år:
Børn 0-2 år:
Studerende:
Seniorer 65+:
Grupper +20:

150,- kr.
90,- kr.
0,- kr.
115,- kr.
125,- kr.
120,- kr.

Hent APP til iPhone og Android

Nyheder
Se vores nyhedsarkiv

Aalborg Zoo
Mølleparkvej 63
9000 Aalborg

Telefon 96 31 29 29
info@aalborgzoo.dk

Find vej

Ultimate Web