Nyheder

  Se vores nyhedsarkiv her.


Her kan du se et udvalg af dyreunger. - Der er mange flere, end vi har vist. Desuden er der også mange dyreunger fra de foregående år, som er rigtigt sjove at opleve.

2014:

Marts

Tvillinger hos katta lemurerne

Den 9. marts fødte flokkens førerhun tvillinger, og kigger man godt efter, kan man se ungerne sidde enten på maven eller ryggen af hende. Der er dog fællespasning i en lemurflok, så når ungerne bliver ældre, kan de sagtens sidde ved en af de andre hunner. 

Læs mere her. og/eller se video. 

 

2013:

December

Nyfødt orangutangunge

Den 14. december kom en lille ny beboer til verden hos Aalborg Zoos Borneo orangutanger. Moderen er den 25 årige orangutang Mona, som er født i Aalborg Zoo. Den lille unge er endnu ikke kønsbestemt. Mona og ungen går i samme anlæg som ungens far Djimat og Anton, som er Monas unge fra 2008.

Læs mere og se billeder her. 

Oktober

Familieforøgelse hos kappebavianerne

Lige før efterårsferien blev flokken af kappebavianer forøget med to unger, så nu er der 20 bavianer i flokken. Ungerne er lette at genkende fra de andre bavianer, da de er kulsorte. Sort på baviansprog betyder noget, som skal passes på, så flokken hjælper hinanden med at passe på ungerne.

Læs mere her og/eller se billedgalleri

Se billeder og video: Sumatra tigerungen - 3 uger og i fin form

Den nye Sumatra tigerunge er nu blevet 3 uger gammel. Den vokser godt og har taget det på i vægt, som den skal. Ungen er ret livlig, og af og til kan en enkelt unge godt være svær at styre - selv for en tiger!

Se billedgalleri og/eller video.

 

Se billedgalleri: Chimpanseungen My - 1 år gammel

Juttas unge, My, fra september sidste år trives godt og har nu nået den alder, hvor hun udforsker både anlægget og de andre chimpanser med stor energi og nysgerrighed. Hun fungerer godt i flokken, og ofte ses hun sammen med storesøster, Laura, der gerne vil tage over, så den 40-årige Jutta kan tage sig et velfortjent hvil ind i mellem.

Se billedgalleri her.

September

 

Aalborg Zoo først i Danmark med unge fra den truede Sumatra tiger

Den 13. september kom der i Aalborg Zoo en unge til verden hos havens Sumatra tigere. Det er første gang i Danmark, det er lykkedes at få unger på denne meget truede tiger underart.

Læs mere her.

 

 

Sjældne kaimanunger kan nu ses af publikum

I maj måned var Aalborg Zoo først i verden til at klække unger af den truede alligatorart, Sort Kaiman. Publikum kan nu se ungerne i tropehuset.

Læs mere her.

 

August

 

Kalv hos stor kudu

Den 23. august kom en kalv til verden hos flokken af store kuduer. Kudukalven kan ses i baggården i den afrikanske landsby eller på savannen.

Læs mere her.
 

 

 

Sensommer familieforøgelse hos edderkopaberne

Edderkopaberne Darwin og Cecilie, har fungeret rigtig godt, siden de blev bragt sammen i Aalborg Zoo i 2003. Den 15. august fik parret deres 3. unge.

Læs mere her.
 

 

 

Unge hos Goeldis marmoset

I tropehuset skal man kigge godt efter hos goeldis marmosetterne, der som tamarinerne tilhører familien af silkeaber. Er man heldig, får man nemlig øje på den nye unge, som blev født mandag d. 5. august.

Læs mere her.

 

Juni

 

Ny girafkalv i Aalborg Zoo

Den 12. juni kom en sund og rask tyrekalv til verden i Girafhuset i Aalborg Zoo. Ungen vejer ca. 70 kg og er 180 cm høj.

Læs mere her.

 


Maj

Ny rensdyrkalv i Aalborg Zoo

Torsdag d. 16. maj blev rensdyrflokken forøget med endnu et medlem. Moderen passer godt på kalven, og man vil kunne se, hvordan hun jager rundt efter hannen for at holde ham på afstand. Faktisk er hun så beskyttende, at det kun er hende og kalven, som får lov at sove i stalden om natten!

Læs mere her.

 

Aalborg Zoo først i verden til at klække sjældne krokodilleunger

Det er netop lykkedes for Aalborg Zoo at udklække unger af den meget truede krokodilleart, sort kaiman. Det er første gang, det er lykkedes i fangenskab at udklække unger af den sjældne krokodilleart.

Læs mere her.

 

Marts

Svær giraffødsel i Aalborg Zoo

Fredag d. 22. marts kom en girafkalv til verden i Aalborg Zoo. Fødslen var dog noget mere problematisk end normalt.

Læs mere her.

 

 

 

Tvillinger hos kejsertamarinerne

I tropehuset kan dyrepasserne glæde sig over endnu et hold tvillinger hos kejsertamarinerne. Ungerne blev født d. 13. marts og trives i familiegruppen. Kejsertamarinerne lever også i naturen i familiegrupper på helt op til 15 medlemmer, som består af et dominerende par og deres unger i forskellige aldre.

Læs mere her.

Januar

Fire smågrise hos vortesvinene

Den 25. januar har parret hos vortesvin endnu engang fået smågrise, og denne gang fire af slagsen! Smågrisene luner sig i hulen i den store savannestald og er begyndt at kigge frem, og det varer ikke længe før, de er modige nok til at følge med forældrene udenfor i længere tid.

Læs mere her.

 

Fem nye kid hos boergederne

I anlægget ved baobabtræet kan zoos gæster komme helt tæt på boergedernes nye medlemmer. Fire af flokkens avlshunner har tilsammen fået fem gedekid.

Læs mere her.

 

2012:

December

Sjælden tvillingefødsel i Aalborg Zoo

I dagene mellem jul og nytår kom der tvillinger hos den sjældne sabeloryx antilope i Aalborg Zoo. Det er meget specielt, da tvillinger hos sabeloryx kun sker ca. 1 ud af 100 gange.

Læs mere her.

 

 

En julegiraf er født

Første juledag kom der til vores store glæde en lille ny girafkalv til verden i savannestalden. Den nye kalv er er en kvie, og som en rigtig julegiraf, har hun fået navnet Julie.

Læs mere her.

 

 

Oktober

To nye unger hos de røde pandaer

For 2½ måned siden kom to røde pandaunger til verden. Ungerne bliver i deres hule i de første 2-3 måneder, så det er først nu, at zoos gæster kan være heldige at se de nyankomne. Ungerne blev kønsbestemt til at være to hanner, da de var 3-4 uger gamle.

Læs mere her.

 

September:

En overraskende chimpansefødsel

Om morgenen den 6. september ventede der dyrepasserne i Aalborg Zoos primatafdeling en positiv overraskelse, da de mødte ind til dagens arbejde. Aalborg Zoos 40-årige chimpansehun Jutta, havde nemlig i løbet af natten født en unge, som hun stolt viste frem.

Læs mere og/eller se billedgalleri

 

August:

"Kudu-boom" i Aalborg Zoo

I løbet af den sidste måned er der kommet tre kalve til verden hos flokken af store kuduer. Se de nye kalve, Ina, Nemo og Mille i gården bag Savannestalden i Den Afrikanske Landsby.

Læs mere og se billeder her.

 

 

Juli:

Unge hos de gyldne løvetamariner

Parret hos gylden løvetamarin i tropehuset har haft svært ved at få unger, men efter at være blevet flyttet til et mindre anlæg, er parret kommet tættere på hinanden i mere end én forstand, og sidst i juni kom en lille, livskraftig unge til verden.

 Læs mere her.

 

 

Juni:

Billedgalleri: Dyreunger 2012

Se de kvikke tvillinger hos kattalemurerne, tapirungen i sin stribede 'børnepels', myreslugerunge på opdagelse, orangutangungen Anton i færd med at udforske verden og sin mor! Se også de to isbjørneunger i leg, girafkalven med paryk, de to opfindsomme chimpanseunger, kængurungens første puf ud af den trygge pung, de mange kønne kalve hos sabeloryxerne og tre små, charmerende grisebasser hos vortesvinene.

Se billedgalleri her.

Maj:

Isbjørneungerne Augo og Milak er blevet legekammerater

I lang tid har Augo og Milak kun kunnet se hinanden på afstand, da de har gået med deres mødre i hver deres anlæg. Men fornylig blev Milak lukket ind til Augo og hans mor, Malik. I omkring en måned har Milak gået alene, da hans mor, Victoria, er kommet i brunst og derfor har smidt den nu 3½ år gamle Milak ud hjemmefra. Sammenlukningen har vist sig at være en succes, Den to år yngre Augo er vild med sin nye legekammerat, og selv om mor Malik er mere forbeholden, har han dog fået lov at være der, når bare han retter sig efter hendes regler!

Se billedgalleri her.

 April

To nye stribede beboere

Hos de sydamerikanske dyr i Payaminohuset er der kommet unger hos både tapir og stor myresluger sidst i april måned. Både tapirungen og myreslugerungen lever tæt sammen med deres mødre det første år. De dier og sover meget i starten, men deres aktivitetsniveau forøges gradvist, og hver dag er der tidspunkter, hvor det er muligt at se ungerne enten vågne eller i aktivitet.

Læs mere og se billeder her.


Marts

Tvillinger hos katta lemurerne

I slutningen af marts kom to velskabte lemurtvillinger til verden. De bliver båret på moderens mave i den første tid og senere på ryggen. Der vil gå op til ca. seks måneder, før ungerne kan klare sig selv. I en lemurflok er der fælles opdragelse af ungerne, og uanset alder eller køn hjælper alle med. Hvis en unge skulle miste sin mor, tager en anden hun i flokken over og lader ungen die hos sig.

Læs mere og se billeder her.


Februar

Pungen er fuld - nye kænguruunger

I slutningen af oktober opdagede dyrepasserne en ny unge i pungen hos en af havens fire kænguruer. Ungen kigger nu frem fra pungen eller forlader pungen helt til stor fornøjelse for zoos gæster. Det er svært præcist at bestemme alderen på ungen, men i naturen viser ungen sig første gang uden for pungen, når den er ca. 5 måneder gammel.

Siden er endnu en unge dukket frem fra mors pung i anlægget, så i øjeblikket er der to små kænguruunger på spil...

Læs mere og se billeder her.

 
Tre små grise i Aalborg Zoo

I Den Afrikanske Landsby i Aalborg Zoo er der kommet 3 små grislinger hos havens vortesvin. Ungerne har hidtil holdt sig til fødehulen, men nu er de begyndt at være mere fremme og kan ses i savannestalden.

Læs mere og se video her 

 

 

Januar

Augo - en energisk rørlægger!

Augo er i fuld gang med at udforske mulighederne for at lege med flere ting på en gang, her er det et rør og en hesteknogle. Man kan ligefrem se, hvordan han overvejer, hvad der er smartest at gøre, og resultaterne af hans anstrengelser kommer somme tider lidt bag på ham! Men under alle omstændigheder giver han Aalborg Zoos publikum et forrygende show! 

 

Billedshow: Augo nyder sneen

Lørdag den 21. januar faldt årets første sne, det holdt dog ikke længe, men isbjørnene nød det, så længe det varede. Især Augo var fuld af energi og brugte lang tid på at lege med noget, han kastede rundt med, og som på sin flugt gennem luften lignede en meget mærkelig fugl.
Ved nærmere eftersyn viste den besynderlige fugl sig dog at være en godt fortygget hesteknogle!

  

 

Babyboom i Den Afrikanske Landsby

Aalborg Zoos meget sjældne flok af sabeloryx antiloper er nedkommet med ikke færre end 6 kalve, der allerede nu kan ses i den store stald i Den Afrikanske Landsby.

Læs mere her.

 

Se dyreunger fra 2011 her

 

Åbningstider
1. april-30. april: 
Hverdage: kl. 10-17
Weekend & ferier: kl. 10-18
(Indgang lukkes en time før
havens lukketid)
Se alle årets åbningstider

Billetpriser:
2.1. - 30.5.
Voksne:
Børn 3-11 år:
Børn 0-2 år:
Studerende:
Seniorer 65+:
Grupper +20:

150,- kr.
90,- kr.
0,- kr.
115,- kr.
125,- kr.
120,- kr.

Hent APP til iPhone og Android

Nyheder
Se vores nyhedsarkiv

Aalborg Zoo
Mølleparkvej 63
9000 Aalborg

Telefon 96 31 29 29
info@aalborgzoo.dk

Find vej

Ultimate Web