Nyheder

  Se vores nyhedsarkiv her.

Videoklip

Orangutang familiefrokost

Vidste du, at Aalborg Zoo er det eneste sted i Danmark, hvor du kan møde den store menneskeabe, Borneo orangutangen, også kaldet 'det røde skovmenneske'? Orangutangerne i videoen er Mona og Benjamin med deres unge Cinta, der blev født 14. december 2013. 

Vilde oplevelser året rundt i Zoo

I Aalborg Zoo sker der noget vildt året rundt. I kan se trænede dyr på Zoofari-scenen, grille jeres egen mad i familieområdet og lade børnene udfordre sig selv på naturlegepladsen. Oplev alverdens vilde dyr helt tæt på.
 

Malik nyder en tur i baljen

Den sorte balje, der er yndlingslegetøjet i øjeblikket, er næsten helt uigenkendelig. Den legesyge og nysgerrige Malik kan få timevis til at gå med at at undersøge og bearbejde den på alle tænkelige måder.

 


En giraf fødes

Den 4. december 2014 kom en sund og velskabt tyrekalv til verden i Aalborg Zoos girafhus. Moderen er den 14 årige girafhun Caroline, som nu har født sin 7. kalv.

 

Se fødsel hos de afrikanske vildhunde

Den nye alfahun hos Aalborg Zoos afrikanske vildhunde fødte fornylig sit første kuld hvalpe. Den sjældne fødsel fandt sted i åbningstiden foran et overrasket publikum, der fik sig en oplevelse udover det sædvanlige.

Se dyr på Zoofari-scenen i Aalborg Zoo

Som noget nyt kan du opleve fremvisning af trænede dyr på Zoofari-scenen. Glæd dig til at se de dygtige dyr vise, hvad de kan på Zoofari-scenen.
 


Livlige lemur tvillinger

Der er liv og glade dage hos Aalborg Zoos katta lemurer, når der kommer unger til verden. Her ses de to tvillinger, der blev født i foråret 2014. Man taber næsten pusten, når man ser dem springe rundt!
 

Tigerunge på spanden

Tigerungen Mia Mai i Aalborg Zoo har fundet en spand, som hun morer sig med at lege med og angribe. Men da spanden ser ud til at slå igen, bliver hun lidt betænkelig...
 

 

Polar Bear Snow Ball Show

Isbjørnene i Aalborg Zoo er vilde med snevejr. Her ses isbjørnen Milak, der ser ud til at hygge sig med at dase i sneen og lege med en 'snebold' i behageligt, afslappet tempo!

 

Fødselsdag med tonsvis af is

I anledning af isbjørnen Maliks 13 års fødselsdag blev der båret 12 tons is ind i anlægget, og rundt omkring i isen blev der gemt forskelligt isbjørneguf. Som det ses nyder isbjørnene den kolde gave - og fødselsdagsbjørnen ser også ud til at have fundet en af de gemte godbidder.

Ny Sumatra tigerunge

Den nye Sumatra tigerunge i Aalborg Zoo er nu blevet 3 uger gammel. Den vokser godt og har taget det på i vægt, som den skal. Ungen er ret livlig, og af og til kan en enkelt unge godt være svær at styre - selv for en tiger! Moderen er meget vagtsom og holder skarpt øje med publikum.
 

 

Giraffødsel i Aalborg Zoo

Se en velskabt girafkalv komme til verden. Ungen blev født 12. juni 2013 og er en sund og rask tyrekalv, der vejer ca. 70 kg og er 180 cm høj.
 

 

Strudse bader på savannen

Aalborg Zoos nye strudse er faldet godt til blandt savannens andre dyr og nyder her et afsvalende bad i junisolen.

 


Dinosaurerne er vendt tilbage

Se den fantastiske udstilling: "The Return of the Dinosaurs" i Aalborg Zoo fra 26. april til 20. oktober 2013.
 

 

Turen går til Aalborg Zoo

Besøg Aalborg Zoos nye, fantastiske anlæg til løver og tigre, der åbnede den 5. juni 2012. Mød de nye, sjældne asiatiske løver, Kanya og Keladi og Sumatra tigrene, Kim og Batu.Oplev isbjørnene, når de boltrer sig i vandet, og se de den nye chimpanseunge. I Aalborg Zoo møder du et væld af spændende dyr året rundt.

Nye legekammerater

Isbjørneungerne Milak på tre og et halvt år og den to år yngre Augo har indtil nu haft et fjernt forhold til hinanden, da de har gået i separate anlæg med hver deres mor.  Men i sluningen af maj blev Milak sat sammen med Augo og hans mor, og det var en kæmpesucces.

Tre nye miniatureheste

I februar blev Aalborg Zoos dyrebestand udvidet med tre flotte amerikanske miniatureheste, hoppen Jenny og de to vallakker, Spirit og Kojak. 


 

Tre små grise

Først i februar fik Aalborg Zoos vortesvin unger, et kuld på tre velskabte vortede grisebasser, der hygger sig inde i den lune savannestald. Ungerne har hidtil holdt sig til fødehulen, men er nu begyndt at bevæge sig mere rundt i deres anlæg og kan dermed også opleves af publikum.

 Augo - en rørlægger!

Augo er i fuld gang med at udforske mulighederne for at lege med flere ting på en gang, her er det et rør og en hesteknogle. Man kan se, at han overvejer, hvad der er smartest at gøre, og resultaterne af hans anstrengelser kommer somme tider bag på ham! Men under alle omstændigheder giver han publikum et forrygende show!

Crazy Egg Show!

Milak er helt vild med det nye 'Crazy Egg', som han og de andre bjørne fik i gave fra deres hollandske venner. Men han opfatter det som sit private legetøj, og er slet ikke begejstret for, at mor Victoria har fået fat i ægget, så han gør, hvad han kan for at 'charmere'' mor til at give ham ægget tilbage. Det lykkes, og Milak giver en fantastisk opvisning i, hvad han kan gøre med sit 'guldæg'!

Augo i sælsving!

Augo leger i den lille pool med et stykke sælskind. Det kan være svært at følge hans tempo, undtagen når han lige stopper legen et øjeblik for at tage et bid af sit "legetøj"! Den energiske Augo er nu ni måneder gammel, og hans vægt er steget fra 600 gram ved fødslen til 100 kilo!

Milak - en hovedjæger!

Milak har udviklet en ny sport - at jage med et rør, som han har på hovedet! Det er ikke altid, hans fangstmetode er lige effektiv, men i denne video lykkes det så godt, at man næsten ikke tror sine egne øjne!

 

Milak kan trylle!

Isbjørneungen Milak, der nu er to et halvt år gammel, udforsker sit aktiveringslegetøj med stor nysgerrighed og opfindsomhed, og man kan se, hvordan han afprøver forskellige kombinationsmuligheder. Af og til forbløffer han sine tilskuere med utrolige præstationer, der næsten virker umulige!

Mor Maliks hatte trick

Isbjørneungen Augo er meget glad for at lege med sin blå spand, men mor Malik vil også gerne lege med den... Hun kaster en rød bold i vandet, og lokkemidlet virker! Augo morer sig kosteligt med bolden og ser ikke ud til at savne sin blå 'hat'!
 


Opvisning med blå hat

Isbjørneungen, der nu er godt 4 måneder gammel, er mere nysgerrig og legesyg end nogensinde! En blå spand bliver forvandlet til en ny trendy hat!

 


Isbjørneungen er fræk!

Se den nu fire måneder gamle isbjørneunge, der udforsker det store anlæg. Han er særligt glad for at prøve kræfter med det store traktordæk, men mor Malik er nu den bedste legekammerat!

 

Isbjørneungens første svømmetur

Lørdag d. 19/3 blev isbjørneungen lukket ud i den store del af isbjørneanlægget, hvor der er et kæmpestort vandbassin. Ungen var noget forbeholden over for det nye element, men fulgte dog mor Malik i vandet, og fik en god start på sin svømmetræning.

 


Det er her det sner!

Isbjørneungens første snevejr!
Knap 3 måneder gammel og lige kommet ud fra hulen oplever den nye isbjørneunge sit første snevejr. Se ungen tumle sig med stor iver!

 


Bavianunger

At lege er en hovedsag
Bavianungerne er altid fuldt optaget af at lege og undersøge omgivelserne - indtil de dratter omkuld!

 


Bæltedyrsunge

Bæltedyrsungen vover sig ud
Bæltedyrsungen er meget sky, men her hvor den er omkring 2 måneder gammel, tør den alligevel godt komme ud - efter en vis betænkningstid!

 


Chimpanseunger I

Chimpanseunger på farten
De to chimpanseunger Sebastian og Mathias har travlt med at udforske verden omkring sig.

 
 


Chimpanseunger II

Hold da helt fast!
Sebastian lærer, hvordan man kan give legen en ekstra tand!

 
 


Chimpanseunger III

Det er til at blive rundtosset af!
At lære at bruge redskaber til at fiske godbidder frem med er ikke så nemt som det ser ud!

 


Cuba-boa

Tæt på! 
I tropehuset kan du opleve slanger og krybdyr close-up.

 
 


Dværgmanguster

Ude er godt!
Dværgmangusternes første tur ud i deres nye anlæg.
 

 


Edderkopaber

I fuld sving!
De sydamerikanske edderkopaber er altid i aktivitet.


 


Elefant

Regnvejrsaktivitet
Elefanterne nyder deres aktiveringsbold - også selv om det regner!

 
 


Gamle dage i Aalborg Zoo

75 års jubilæum
Uddrag af film der blev vist i udstillingsbygningen Panthera i anledning af 75 års jubilæet i 2010.

 

 


Isbjørn I

Vegetarisk isbjørn
 I Zoo kan isbjørne god spise frugt og grønt.
 


Isbjørn II

Felix spiller bold
Isbjørnehannen Felix sætter pris på at lege.
 


 


Isbjørneunge

Nyfødt isbjørn
Den 7.12.08 kom en lille ny isbjørn til verden. På dette filmklip er isbjørneungen kun få timer gammel.

 


Isbjørneunge II

6 uger og 6 x så stor
Ungen trives og vejer nu omkring 3 kg. 


Isbjørneunge III

12 uger  - og nysgerrig!
Ungen er nu begyndt at udforske udeanlægget, dog meget tæt på både mor og indgangen til hulen.

 


Isbjørneunge IV

Så stor - og eventyrlysten! 
Isbjørneungen er godt 3 måneder og meget interesseret i, hvad det er for nogle væsener, der befinder sg på den anden side af ruden!.

 
 


Isbjørneunge V

Milak udforsker vandløbet
Isbjørneungen, som nu er navngivet Milak, udforsker vandløbet og bliver fortrolig med følelsen af vand..
 

 


Isbjørneunge VI

Milak i klemme!
Milak vokser stærkt og kan ikke længere klemme sig ud mellem stenene de samme steder som før!


 


Isbjørneunge VII

Milak leger med mor Victoria
Milak er meget energisk og legesyg - og det kræver tålmodighed af mor Victoria!


 


Isbjørneunge VIII

Store Badedag i Bededagsferien
Milak, som nu er 5 måneder, får sin første svømmetur i det store anlæg - og mor Victoria giver ham en overraskelse!

 


Isbjørneunge VIIII

Milak er 8 måneder og skrap med en bold
Milak er blevet dygtig til at svømme og dykke - og er en sand virtuos med en bold.


 


Isbjørneunge X

Milak fanger fisk på sin 1 års fødselsdag
Milaks 1 års dag blev fejret med et stort ørredparty. For første gang fik Milak prøvet den svære kunst at fange levende - hurtigtsvømmende - fisk!

 


Isbjørneunge XI

Milak på toppen
Milak har fået et nyt dæk at lege med og bruger det til at demonstrere, at han bør have en topstilling i anlægget!

 


Isbjørneunge XII

Milak på bunden
Det lykkes ikke altid for Milak at beholde hverken dæk eller topposition i anlægget. Han må af og til ned og skrabe bunden!

 


Løveunger 

Stemning med løver!
En sen augusteftermiddag i selskab med de 8 måneder gamle løveunger.


 


Myreslugerunge

Myreslugerunge rækker tunge!
Se den kun 14 dage gamle myreslugerunge, der holder godt fast på moderens ryg.

 
 


Orangutangungen Anton

Hva' sker der?
Se den 5 måneder gamle orangutangunge, Anton, der er begyndt at bevæge sig meget rundt i anlægget. Han er meget nysgerrig!

 


Orangutanger

Orangutangerne er gode til at bruge bolden!
Se hvordan orangutangerne aktiveres på mange sjove og interessante måder.


 


Pingvin

Chopingo navngives 
Aalborg Symfoniorkester navngiver pingvinen Chopingo og spiller Chopingos sang.

 
 


Surikat

Surikatunger
De livlige surikater er altid spændende at observere. Ungerne følger aktivt med i,  hvordan de voksne tackler en 'væltepeter' - et aktiveringslegetøj med foder.
 
 


Tigerunger

Fuldt hus - 4 tigerunger!
I januar måned blev tigerflokken kraftigt forøget. Se de nyfødte tigerunger.


 


Tigerunger II

Tigerungen og vandmelonen
Dyrepasserne bruger deres fantasi for at aktivere dyrene på nye spændende måder. 

 
 


Tigerunger III

Tigerunger i det grønne
Se de nu 8 uger gamle tigerunger tage deres første skridt i udeanlægget..

 
 

 

Tigerunger IV

På opdagelse udendørs
Tigerungerne har nu været i udeanlægget i en uge, og selv om de føler sig trygge, kan lydene fra naboanlægget godt virke skræmmende!
 
 


Tigerunger V

Små tigerunger - stor appetit!
Tigerungerne er nu 4 måneder gamle, og deres appetit er stor - ligesom deres nysgerrighed!
 

 


Vikunjaføl

Vikunjaføllet Viola
Viola kom til verden i juni måned, og selv om hun dier i omkring 10 måneder, kan hun også finde føde selv.

 

 

Åbningstider
1. oktober. - 1.november: 10-16
Weekend / skolefridage:10-17
Efterårsferie: 10-17 
Indgang lukkes en time før lukketid
Se alle årets åbningstider

Billetpriser:
1.9. - 30.12.
Voksne:
Børn 3-11 år:
Børn 0-2 år:

 155,- kr.
95,- kr.
0,- kr.

Der gives 20% rabat til seniorer, studerende samt grupper på min. 20 personer

Hent APP til iPhone og Android

Nyheder
Se vores nyhedsarkiv

Aalborg Zoo
Mølleparkvej 63
9000 Aalborg

Telefon 96 31 29 29
info@aalborgzoo.dk

Find vej

Ultimate Web